Jutellaanko — Miten käsitellä lapsen kanssa vaikeita asioita

Juusola, Aino
Nimeke: Jutellaanko — Miten käsitellä lapsen kanssa vaikeita asioita
Tekijät: Juusola, Aino (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523544581
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,90 € 23,03 € (20,94 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 208
Tuoteryhmät: Tuotehakemisto
Kasvattajan kirjat
Kirjastoluokka: 14.8 Ihmissuhteiden psykologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vaikeudet, kriisit, elämänmuutokset, puheeksiotto, keskustelu, tukeminen, lapset (perheenjäsenet), vanhemmat, vanhemmuus, vanhempi-lapsisuhde, tunteet, tunnistaminen, ilmaisu, tunnetaidot, salaisuudet, vaikeneminen, ylisukupolvisuus, lastensuojelu, haastattelut, kuuleminen (menettely), kehityspsykologia, tunne-elämän kehitys, lapset (ikäryhmät), harjoitukset
Vaikeista asioista puhuminen lapsen kanssa voi olla meille aikuisille hankalaa. Tällaisia aiheita ovat esimerkiksi vanhempien ero, läheisen menetys, lapsen seksuaalisuus tai mahdolliset traumaattiset kokemukset. Lapsen kasvun ja kehityksen kannalta on kuitenkin tärkeää ottaa myös kipeiltä tai kiusallisilta tuntuvat asiat rohkeasti puheeksi.

Jutellaanko?-teoksessa psykologi Aino Juusola tarjoaa vanhemmille ja ammattilaisille työkaluja vaikeiden asioiden käsittelyyn. Usein välttelemme kissan nostamista pöydälle, koska saatamme tuntea olomme vaivaantuneeksi tai pelkäämme tuottavamme lapselle mielipahaa. Tunnistamalla omat tunteemme ja syyt niiden takana pystymme paremmin toimimaan lapsen tarvitsemana turvallisena aikuisena.

Puhumattomuuden kulttuuri on tärkeä murtaa. Siten lapsi oppii avoimen kommunikaation ja asioiden käsittelyn merkityksen hyvälle elämälle. Myös vaikeista asioista saa puhua!

Aino Juusola on trauma- ja kriisiterapiaan erikoistunut psykologi, jolla on usean vuoden kokemus lasten oikeuspsykologisista haastatteluista.


Katso myös näitä tuotteita