Polkuja rauhoittumiseen — Läsnäolotaitoja lapsille ja nuorille

Aitlahti, Kaisa; Reinikainen, Satu
Nimeke: Polkuja rauhoittumiseen — Läsnäolotaitoja lapsille ja nuorille
Tekijät: Aitlahti, Kaisa (Kirjoittaja)
Reinikainen, Satu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522889539
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € 26,25 € (23,86 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 126
Tuoteryhmät: Tuotehakemisto
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: läsnäolo, tietoinen läsnäolo, lapset (ikäryhmät), nuoret, keskittymiskyky, hiljaisuus, itsehallinta, sosioemotionaaliset taidot, mind and body, rentoutus, harjoitukset
Oman läsnäolon tiedostamisen ja rauhoittumisen taidot ovat tarpeen lukuisien ärsykkeiden täyttämässä maailmassa. Polkuja rauhoittumiseen sisältää yli 60 harjoitusta, joiden avulla lapsi tai nuori voi oppia vaikuttamaan tunnetilaansa. Harjoitukset auttavat löytämään taitoja pysähtyä omien tuntemusten ja tarpeiden äärelle.

Harjoituksissa hyödynnetään erilaisia tapoja keskittyä läsnäoloon: katsomista, ääntä, kosketusta, liikettä, hengitystä ja mielikuvia.

Harjoitukset on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille, yksilöinä ja ryhmissä. Kasvattajat, opettajat, ohjaajat saavat tästä kirjasta lisäksi runsaasti työvälineitä rauhoittaa ryhmä kuin ryhmä.

Kaisa Aitlahti on tuusulalainen pappi, kouluttaja ja kasvatuksen ammattilainen. Hän on osallistunut useisiin kirjaprojekteihin, kuten Lattiakuvat katsomuskasvatuksessa ja opetuksessa (2017).

Satu Reinikainen on nokialainen kouluttaja, lastenkirjailija, nuorisotyönohjaaja ja lapsityönohjaaja. Aikaisemmin häneltä on ilmestynyt mm. kirjat Ihme pääsiäinen (2012), Ihme joulu (2013) ja Ihme elämä (2016).

Aitlahti ja Reinikainen toimivat tällä hetkellä varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan kouluttajina Seurakuntaopistolla.


Katso myös näitä tuotteita