Tunteita päästä varpaisiin — Kehotietoisuus lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena

Mäkelä, Heli; Trogen, Tiia
Nimeke: Tunteita päästä varpaisiin — Kehotietoisuus lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena
Tekijät: Mäkelä, Heli (Kirjoittaja)
Trogen, Tiia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523546233
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.7.2022
Hinta: 32,90 € 23,03 € (20,94 € alv 0 %)

Kustantaja: Kirjapaja
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 244
Tuoteryhmät: Tuotehakemisto
Kasvattajan kirjat
Kirjastoluokka: 38.1 Perhe- ja kotikasvatus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kehontuntemus, ruumiillisuus, ruumiinkuva, mind and body, tunnetaidot, tunteet, ilmaisu, tunnistaminen, säätely, tunnekasvatus, kotikasvatus, lapset (perheenjäsenet), lapsen kehitys, psyykkinen kehitys, vanhemmat, vanhemmuus, vanhempi-lapsisuhde, harjoitukset
Jännitys tuntuu perhosina vatsassa, viha kiristää koko kehon ja ilo saa sen läikehtimään lämpimästi. Tunteet ovat kehollisia, eikä niitä voi käsitellä pelkästään järjen avulla. Rauhallinen hengittely ja tunteen hyväksyminen tepsivät esimerkiksi jännitykseen tehokkaammin kuin sen toteaminen, että ”ei ole mitään syytä jännittää”.

Heli Mäkelä ja Tiia Trogen kertovat kirjassaan, miten lapsi ja aikuinen voivat yhdessä opetella tunnistamaan ja purkamaan kehossa tuntuvia tunteita. Kehon ja mielen yhteyden vahvistuessa on helpompi sallia itselleen myös haastavat tunteet niitä tukahduttamatta. Kun tunteet pystyy elämään läpi, ne kuohuvat harvemmin yli.

Tunteita päästä varpaisiin tarjoaa runsaasti keinoja tunteiden keholliseen kohtaamiseen ja käsittelemiseen sekä turvan tunteen vahvistamiseen. Pienenä opitut taidot tukevat hyvinvointia läpi elämän!


Heli Mäkelä on tunnetaito-ohjaaja, sosionomi ja toimintaterapeutti. Hän on työskennellyt lapsiperheiden parissa koko työuransa, ja hänen Kasvun Taika -yrityksensä tarjoaa palveluja lapsille ja kasvattajille. Tiia Trogen on kouluttaja ja positiivisen kasvatuksen asiantuntija, joka on työskennellyt eri-ikäisten lasten parissa yli 20 vuotta. Hän on julkaissut aiemmin teoksen Ilo olla yhdessä - Positiivisen vanhemmuuden voima (2021).


Katso myös näitä tuotteita